En nat i shelter – blodmånen var det mindste ved Brigsted, Horsens fjord #6

September måneds sheltertur gik til shelterpladsen ved Brigsted på nordsiden af Horsens fjord. Vejret var klart og hele to månefænomener havde meldt deres ankomst. Jeg syntes, at det var en glimrende lejlighed til at tage i shelter, sådan at jeg kunne sætte vækkeuret og se månen uden at skulle gøre stort andet end at slå øjnene op. 😉

Jeg valgte shelteret ved Brigsted primært, fordi jeg gerne ville se månen over vand, og når man bor i Østjylland og gerne vil have vand i syd-vestlig retning, så er der ikke så mange muligheder. Anyway, Brigsted viste sig at være et fantastisk valg, så jeg kommer helt sikkert tilbage igen.

skarv ved Brigsted

Shelteret ligger lige ud fra Vorsø, der er totalt fredet, og som beboes af Danmarks største skarvkoloni. Så der er liv i luften ved Brigsted, og billedet herover burde være med lyd. 5000 skarv siger en del.

Brigsted, Horsens Fjord

Selve shelterpladsen ligger genialt for overnatninger her i ydersæsonen, for den ligger både helt ud til fjorden, men på samme tid i læ, da der er bevoksning hele vejen rundt.

Et kærestepar sad og hyggede ved bålet på pladsen, da jeg kom. De overlod bålet til mig, da de gik, og stilheden sænkede sig, mens lyset langsomt forsvandt, skarvene gik til ro, og supermånen viste sig på himlen.

Supermånen set fra Brigsted

Jeg fik ikke fotograferet måneformørkelsen af flere grunde. Men mest fordi jeg fik uventet og meget velkomment besøg af min lillesøster, og det gav så meget mere mening at sidde med hende ved bålet og snakke om store spørgsmål.

Da min lillesøster kørte igen ved 6-tiden var det næsten blevet for sent til at gå i seng igen, så jeg blev ved bålet og ventede på solopgangen.

Shelteret ved Brigsted

Shelteret ved Brigsted

Shelteret ved Brigsted

Fakta:

Hvor: Ved Brigsted, nordsiden af Horsens Fjord

Beliggenhed: Meget tæt på Horsens fjord med kig til skarvkolonierne på Vorsø, men skærmet for vinden af bevoksning hele vejen rundt. Det er et dejligt sted!

Faciliteter: 1 shelter men god plads til at slå telte op, så medbring telt, hvis du vil være helt sikker på, at der er plads til dig. Bålplads med rigelige mængder brænde til fri afbenyttelse. Borde/bænkesæt man kan spise ved. Toilet og drikkevandspost.  Læs mere om naturen i området via linket herunder.

Flere informationer: Klik her.

DSC_6336

DSC_6344

DSC_6351

DSC_6386

DSC_6405 (1)

DSC_6416

DSC_6417

DSC_6420

DSC_6421 (1)_______

Dette indlæg er det sjette i en serie. 12 sheltre på 12 måneder – fra april 2015  til marts 2016. Du kan se de andre indlæg i serien lige her.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>