En nat i shelter – stilletid i naturen #1

Det er ingen hemmelighed, at jeg er dybt afhængig af stilletid og nærkontakt med naturen. Overnatninger i shelter er derfor for mig et pusterum fra hverdagen i luksusklassen. Og tilmed et gratis et af slagsen.

Forleden overnattede jeg i shelteret på Junges Plantage ved Skanderborg sø, og selvom april måske er lidt tidligt på sæsonen, var det en på alle måder god oplevelse.

FullSizeRender

Når jeg overnatter i shelter, er shelteret i sig selv ikke det vigtige. Jeg er der for at snuse ind af naturen, høre fuglenes lyde, følge solens gang over himmelen. Jeg lader virkelighedens tankemylder falde til ro i hovedet, og pludseligt – og efter overraskende kort tid – kommer jeg i tanke om, hvordan det er, når jeg er hjemme i mit eget hoved. Fredfyldt.

Derfor kom jeg heller ikke hjem med så mange billeder af selve shelteret og shelterpladsen, men i stedet billeder af en andriks solbad i aftensolens gyldne toner.

DSC_3714 - Version 2

DSC_3709

Shelteret i Junges Plantage ligger ikke så langt fra, hvor jeg bor. Det gør det nemt at smutte forbi til en overnatning –  selv på en helt almindelig hverdag. Få hundrede meter fra shelteret ligger Rasses Skovpølser – her kan man købe aftensmad af god kvalitet. Og det, at det er nemt, gør for mig, at der er større chancer for, at jeg får det gjort. At jeg kommer af sted.

Selvom der er faciliteter i shelteret til, at jeg kan lave mad over bål og på grill, behøver jeg det ikke. Jeg kan springe over, hvor gærdet er langt, langt lavere end det, og det gør jeg gerne.

Når det er det nemmeste i verden at tage en bog og et kamera under armen, smide sin sovepose i shelteret og ellers bare trække vejret. Så bliver det ikke et kunststykke, men et pusterum i stedet. Mit pusterum.

Jeg brugte lidt tid på at genlæse Naja Marie Aidts ‘Bavian’ på bådebroen. Den kan sagtens bære mere end én genlæsning (og den kan streames gratis som lydbog her frem til 23. maj 2015)

FullSizeRender (1)

Fakta:

Hvor: Junges Plantage

Beliggenhed: Lige ned til Skanderborg sø, og med skoven i ryggen.

Faciliteter: Shelter med to rummelige alkover – god plads til to familier. Bålplads med grillrist. Toilet og håndvask (vandet kan ikke drikkes, tag dit eget drikkevand med). Både-/badebro. I sæsonen er der frit brænde, og der er en børnevenlig brændekløver på pladsen.

Shelterpladsen er handicapvenlig. Der er lifte i shelteret, på toilettet og på både-/badebroen.

Flere informationer: Klik her.

DSC_3749 (2)

DSC_3744

DSC_3741

IMG_0055

DSC_3750_______

Dette indlæg er første af en serie. 12 sheltre på 12 måneder – fra april 2015  til marts 2016. Du kan se de andre indlæg i serien lige her.

 

One comment

  1. Pingback: En nat i shelter – havluft og solnedgang #2 |

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>