Frisk luft, jagt og efterafgrøder

Nu har vi fået nok juleand, flæskesteg, vanilje kranse, marcipankonfekt. Vi får brug for at bevæge os, se dyr i det fri, at få frisk luft i hovedet.

Vi tager på jagt. Jeg foretrækker at skyde råvildt med riffel, først og fremmest fordi sandsynligheden for anskydning er lav. Desuden har jeg mulighed for at være mere selektiv i, hvilke dyr jeg vil tage ud af flokken afhængigt af, hvordan bestanden har udviklet sig. Vi ser mange dyr, før den rigtige mulighed kommer.

jan 035

Landmænd er pålagt at så efterafgrøder umiddelbart efter høsten i en del af deres marker. Disse grøder opsamler kvælstof, som ellers risikerer at blive udvasket.

Vi har erfaret, at mange rådyr søger mod disse marker, så efterafgrøder er både godt for miljøet og vildtet. Jagt er også regulering og tilpasning af bestanden, det er en mulighed for at få unikke råvarer i fryseren. Det bedste for os den dag var at komme ud i det fri, at få frisk luft i hovedet!

Der findes forskellige efterafgrøder, gul sennep, græsser, i dette tilfælde olieræddiker. Disse rodfrugter, som ligner en mellemting mellem radisser og jordskokker, smager mest som jordskokker.

jan 034

Comments are closed.